από pliktrologos » Κυρ Σεπ 16, 2018 7:36 pm
Καλησπέρα στο forum, γράφω εδώ για να μην φτιάχνω νέο post καθώς το θέμα είναι κοινό.
Τελευταίο καιρό, και δεν εννοώ μέρες, βδομάδες, αλλά μήνες ή και χρόνο, βλέπω ότι το τιμόνι γίνεται όλο και πιο βαρύ.
Πιστεύω ότι έχει να κάνει με φυσικές φθορές σε συνδέσεις, σινεμπλόκ, μηχανικά μέρη, κλπ παρά το ηλεκτρικό του κομμάτι, μιας και έχω κάπου 137.000 στο κοντέρ.
Και στα δύο τελευταία σέρβις μου το ανέφερα στον Παπρά αλλά μου είπαν το ίδιο που λέει και ο vagos:
Είναι ηλεκτρικό, δεν παίρνει υγρά (όπως τα υδραυλικά τιμόνια) και αν έχει πρόβλημα ή θέλει συντήρηση θα άναβε η λυχνία σφάλματος.
Το θέμα όμως είναι ότι απ'όσο θυμάμαι το αμάξι τα παλαιότερα χρόνια, το τιμόνι δεν ήταν έτσι. Ποτέ δεν ήταν πανάλαφρο (όπως π.χ. σε κάτι Fiat, ή όπως είναι κάτι καινούργια opel που έχουν και επιλογή city με κουμπί) αλλά θυμάμαι ότι δεν με κούραζε, ενώ τώρα νιώθω ένα μεγαλύτερο σχετικό βάρος που κουράζει λίγο.
Το σύγκρινα και με άλλα αμάξια γνωστών και φίλων, είτε με υδραυλικά, είτε με ηλεκτρικά τιμόνια, και νομίζω ότι είναι από τα πιο βαριά, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν το σύγκρινα με αντίστοιχο honda jazz 2ης γενιάς για να είμαι σίγουρος.
Καμιά ιδέα;
ΧΡ[Η]ΣΤΟΣ
02/2009 1339cc i-SHIFT Elegance JAPAN
Continental EcoContact™ 6 [185/60 R15 84H]